Politica de confidențialitate

Politica de confidențialitate

1. Informații generale

AVELLANA (SC AVELANNA HARVEST NATURA SRL), Str. lon Luca Caragiale, nr. 22, Arad, jud. Arad, România („AVELLANA” sau „noi” sau „nouă/pe noi”) este operatorul care se ocupă de prelucrarea tuturor datelor cu caracter personal colectate prin intermediul acestui site web dedicat mărcii noastre AVELLANA („site-ul web”). AVELLANA vă respectă confidențialitatea și se angajează să păstreze datele dvs. cu caracter personal în siguranță și să le gestioneze în concordanță cu responsabilitățile noastre legale față de legislația aplicabilă privind protecția datelor.

Vă rugăm să citiți cu atenție prezenta Politică de confidențialitate deoarece aceasta conține informații importante care vă vor ajuta să înțelegeți practicile noastre privind orice date cu caracter personal pe care ni le furnizați sau pe care le colectăm în alt mod în contextul utilizării site-ului web („Date cu caracter personal”).

2. Ce fel de date cu caracter personal colectăm și cum utilizăm datele dvs. cu caracter personal

Puteți utiliza majoritatea secțiunilor site-ului nostru web fără să vi se solicite să furnizați date cu caracter personal. Pentru anumite servicii sau activități va trebui să furnizați date cu caracter personal pentru ca serviciul/produsul solicitat să vi se poată oferi sau pentru a participa la activități. Informațiile solicitate pe site-ul nostru web marcate cu un asterisc sunt obligatorii. În cazul în care nu ne furnizați informațiile cerute, nu vă vom putea livra serviciul/produsul sau nu veți putea participa la activități. În plus față de furnizarea informațiilor cerute pentru a participa la activități/campanii, colectăm anumite informații atunci când vizitați site-ul nostru web.

2.1. Participarea la campanii, tragerea la sorți a premiilor, concursuri

Atunci când participați la concursuri sau evenimente, în funcție de campanie, la tragerea la sorți a premiilor sau la concursuri, vi se va solicita numele, adresa de e-mail, adresa de domiciliu, numărul de telefon și anumite răspunsuri la întrebări deschise pentru a putea „câștiga”. Dacă este necesar să vă trimitem premiile prin intermediul e-mail-ului (de ex. tichete sau produse), vă vom solicita, de asemenea, adresa fizică sau vă putem solicita alte detalii specifice necesare pentru a vă trimite premiul. Avem nevoie de aceste informații pentru a prelucra participarea dvs. și pentru a putea comunica cu dvs. în legătură cu premiul sau pentru a vă trimite premiile. Toate informațiile legate de participarea la campaniile noastre, tragerile la sorți ale premiilor și concursuri vor fi păstrate de către noi pentru o perioadă de maxim 6 luni după terminarea concursului. Informațiile nu vor fi utilizate pentru alte scopuri dacă nu ați fost în mod explicit informat despre aceste scopuri și/sau nu vi s-a solicitat consimțământul prealabil.

2.2. Informații necesare atunci când ne contactați

Dacă vizitați site-ul nostru web și aveți o întrebare sau un comentariu, puteți utiliza formularul nostru de contact. Vi se va solicita să furnizați numele dvs. și adresa de e-mail și, în mod evident, informații legate de cererea dumneavoastră. Vom folosi informațiile doar pentru a vă răspunde la întrebare. Vom înregistra cererile și întrebările dvs., răspunsurile noastre și alte acțiuni pentru a vă gestiona cererea. Vom păstra toate informațiile timp de 6 luni după ce întrebarea sau plângerea dvs. a fost soluționată sau după ce solicitarea a fost închisă.

2.3. Informații despre vizita dvs. sau utilizarea site-ului nostru web

Colectăm anumite informații atunci când ne vizitați site-ul web, cum ar fi adresa dvs. IP, paginile web pe care le vizitați, tipul de dispozitiv, browserul și orice tip de browser de internet, click-uri și vizualizări. Informațiile despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru web și a serviciilor noastre ne permit să construim segmente, respectiv grupuri de vizitatori ai site-ului web sau clienți cu un număr de caracteristici comune, cum ar fi grupa de vârstă, sexul sau regiunea. Vă vom adăuga, probabil, într-unul dintre segmentele noastre. Utilizăm segmente pentru a ne personaliza site-ul web și, de ex., pentru a modifica ordinea rezultatelor căutării sau locul plasării anumitor oferte, astfel încât să aveți mai multe șanse să le vedeți. Putem utiliza, de asemenea, segmente pentru a afișa publicitate online despre care considerăm că este relevantă pentru dvs. și pentru a vă trimite mesaje comerciale.

Utilizăm aceste date cu caracter personal deoarece sunt necesare pentru interesele noastre legitime de a face acest lucru în scopul promovării produselor și serviciilor noastre pentru consumatorii și vizitatorii site-ului nostru web, dar și pentru a ne permite să atragem mai mulți consumatori sau să îmbunătățim vânzarea produselor și serviciilor noastre. Vom păstra datele cu caracter personal timp de maxim 14 luni.

2.4. Marketing

Informații despre căutările dvs. online (click-uri și vizualizări), setarea dvs. pe site-ul nostru web, solicitările către serviciul clienți și istoricul de contact pot fi combinate de către noi. Aceste informații ne permit să utilizăm diferite canale pentru gestionarea relațiilor și pentru activitățile de marketing privind produsele și serviciile noastre către dvs. prin e-mail, poștă directă, rețele de socializare, telefon sau publicitate online, care pot include personalizarea conținutului și a ofertelor site-ului web astfel încât acestea să fie adaptate preferințelor dumneavoastră. Puteți oricând opta pentru dezactivarea primirii buletinului nostru informativ, a corespondenței directe, a rețelelor de socializare și a telefonului și puteți oricând să vă opuneți utilizării datelor dvs. cu caracter personal în scopuri de marketing direct (pentru mai multe informații despre modalitatea de a face acest lucru, citiți paragrafele de mai jos).

Utilizăm aceste date cu caracter personal deoarece este interesul nostru legitim să putem promova produsele și serviciile noastre clienților și vizitatorilor site-ului web, dar și pentru a ne permite să atragem mai mulți clienți sau să îmbunătățim vânzarea produselor noastre. Vom păstra datele cu caracter personal așa cum este specificat, în scopurile relevante pentru care au fost colectate (de exemplu, atunci când ne contactați, când vizitați site-ul nostru web, când participați la tragerile la sorți). Datele cu caracter personal vor fi, în general, șterse sau anonimizate în decurs de maxim 14 luni.

2.5. Întreținerea și optimizarea site-ului nostru web

Datele cu caracter personal pot fi utilizate, de asemenea, pentru întreținerea și analizarea site-ului nostru web cu scopul de a rezolva probleme de performanță, de a îmbunătăți disponibilitatea și experiența utilizatorului. Înregistrăm întreaga utilizare a site-ului nostru web.

Utilizarea de către noi a datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri este necesară pentru interesele noastre legitime, iar informațiile vor fi păstrate pentru o perioadă de maxim 14 luni. Jurnalele utilizării site-ului nostru web vor fi șterse în termen de 14 luni de la creare.

3. Cum partajăm datele dvs. cu caracter personal

Există posibilitatea să fim nevoiți să partajăm date cu caracter personal cu terțe părți pentru a ne ajuta să furnizăm servicii și produse pentru dvs. și pentru a rula site-ul nostru web. Aceste terțe părți sunt:

  • furnizorii de servicii – acolo unde este necesar acest lucru pentru a ne furniza un serviciu și pentru a furniza servicii de analiză a datelor;
  • furnizorii de servicii care ne ajută la organizarea campaniilor și promoțiilor;
  • companiile de publicitate principale și parte terță;
  • agențiile media în scopuri de marketing și cercetare;

Aceste părți se pot afla în Uniunea Europeană sau în alte țări din Spațiul Economic European (SEE) sau oriunde în lume. Atunci când datele cu caracter personal sunt stocate de către noi în afara SEE, vom asigura un nivel de protecție adecvat al datelor transferate. Solicităm furnizorilor de servicii să utilizeze măsuri corespunzătoare pentru a proteja confidențialitatea și securitatea datelor cu caracter personal.

De asemenea, este posibil să furnizăm date cu caracter personal organismelor de aplicare a legii pentru a respecta orice obligație legală sau hotărâre judecătorească.

4. Securitatea datelor cu caracter personal

Vom lua măsuri tehnice, fizice și organizatorice adecvate pentru a proteja datele cu caracter personal colectate prin intermediul site-ului web de folosirea incorectă sau distrugerea accidentală, ilegală sau neautorizată, pierderea, modificarea, dezvăluirea, achiziționarea sau accesarea acestora, măsuri care sunt în concordanță cu legile și regulamentele aplicabile privind confidențialitatea și securitatea datelor. Cu toate acestea, niciun site web de internet nu poate fi 100% securizat și nu putem fi considerați responsabili pentru accesul neautorizat sau neintenționat care este dincolo de controlul nostru.

Site-ul nostru web conține link-uri către alte site-uri web. Nu suntem responsabili pentru practicile de confidențialitate, conținutul sau securitatea altor site-uri web, care nu sunt reglementate de prezenta Politică de confidențialitate. Vă sfătuim să citiți întotdeauna cu atenție politicile de confidențialitate ale altor site-uri web.

5. Păstrarea datelor dvs. cu caracter personal

Vom păstra datele dvs. cu caracter personal atât timp cât este necesar din punct de vedere legal sau pentru cât timp este necesar să vă furnizăm serviciile solicitate sau pentru oricare dintre celelalte scopuri enumerate în această Politică de confidențialitate. Termenii specifici de păstrare sunt enumerați în prezenta Politică de confidențialitate pentru fiecare scop relevant. Vom lua măsuri rezonabile pentru a distruge sau a anonimiza datele cu caracter personal pe care le deținem, dacă nu mai sunt necesare pentru scopurile stabilite mai sus sau după expirarea termenului de păstrare definit.

6. Module cookie

O parte importantă a informațiilor menționate în această Politică de confidențialitate este colectată prin folosirea modulelor cookie și altor tehnici similare. Modulele cookie sunt fișiere text mici ce conțin cantități reduse de informații care sunt descărcate și pot fi stocate pe dispozitivul dvs. de utilizator, de ex. pe computer, smartphone sau tabletă. Tehnicile pe care le utilizăm și care pot fi similare modulelor cookie sunt monitorizarea prin pixeli, scripturile Java, etichetele și semnalizatoarele web. Aceste module cookie și tehnicile similare sunt uneori necesare pentru a vă aminti setările contului, limba și țara dvs., dar, de asemenea, ne permit și să măsurăm și să analizăm comportamentul dvs. pe site-ul nostru web și să vă afișăm publicitate personalizată pe site-ul nostru web sau pe site-urile web ale părților terțe. Acolo unde este necesar, vi se va solicita acordul pentru utilizarea de către noi a modulelor cookie. Pentru a vizualiza informații suplimentare despre ce fel de module cookie utilizăm și cum anume le utilizăm, vă rugăm să consultați Politica noastră privind modulele cookie, în subsolul acestui site web.

7. Rețelele de socializare

Puteți alege să partajați informații pe site-ul nostru web prin rețelele de socializare, cum ar fi: Facebook, Instagram, LinkedIn și YouTube. Acest lucru înseamnă că informațiile pe care le partajați, cu nume și preferințe, vor fi vizibile vizitatorilor paginilor dvs. personale. Vă sfătuim să citiți cu atenție politicile de confidențialitate ale rețelelor de socializare terțe, deoarece acestea sunt aplicabile prelucrării datelor dvs. cu caracter personal de către aceste părți.

8. Drepturile dvs. privind accesul, rectificarea, ștergerea, restricționarea și portabilitatea datelor

Aveți dreptul să solicitați o prezentare generală a datelor dvs. cu caracter personal prelucrate de către noi sau în numele nostru. Aveți dreptul să rectificați, ștergeți sau restricționați datele (după caz). Vă puteți exercita acest drept contactându-ne prin formularul online prezent pe site pentru a ne transmite o cerere privind confidențialitatea datelor. Vă rugăm să rețineți că pot exista solicitări de re-emitere a cererilor care nu îndeplinesc cerințele stabilite prin legea aplicabilă sau liniile directoare AVELANNA sau acestea pot fi în cele din urmă respinse și că anumite date cu caracter personal pot fi scutite de astfel de solicitări de acces, rectificare și ștergere, în conformitate cu legislația aplicabilă pentru protecția datelor sau alte legi și regulamente. Vă rugăm să rețineți că puteți șterge, de asemenea, datele cu caracter personal prin dezactivarea utilizatorului; cu toate acestea, vom păstra datele cu caracter personal dacă acest lucru este necesar conform legii, aspect valabil pentru gestionarea vânzărilor.

Aveți dreptul să primiți datele cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat într-un format structurat, utilizat în mod curent și lizibil electronic și, în anumite circumstanțe, vom transmite, la solicitarea dvs., datele dvs. unui alt operator în cazul în care acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

9. Dreptul dvs. de a vă opune

De asemenea, aveți dreptul, în anumite circumstanțe, să ne solicitați să încetăm prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, dar dacă avem motive legitime convingătoare, vom continua prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. Cu toate acestea, aveți dreptul de a vă opune față de utilizarea de către noi a datelor dvs. cu caracter personal pentru marketing direct, inclusiv pentru crearea de profiluri, iar când veți face acest lucru vă vom respecta solicitarea. Dacă v-ați dat acordul cu privire la utilizarea de către noi a datelor dvs. cu caracter personal, aveți dreptul să vă retrageți consimțământul fără ca acest lucru să aducă atingere legalității utilizării acestor date înainte de retragere.

10. Actualizări

Prezenta Politică de confidențialitate va face obiectul unui proces permanent de revizuire și vom face actualizări periodice. Orice modificări aduse acestei Politici de confidențialitate vor fi postate pe site-ul nostru web și, în măsura în care acest lucru este posibil, vă vor fi comunicate.

11. Contact

În cazul în care aveți întrebări suplimentare sau obiecții legate de utilizarea de către noi a datelor dvs. cu caracter personal sau o reclamație referitoare la prezenta Politică de confidențialitate sau la gestionarea datelor dvs. cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați prin formularul online prezent pe site pentru a ne transmite o cerere privind confidențialitatea datelor. Aveți, de asemenea, dreptul de a înainta o reclamație autorității locale cu atribuții în domeniul protecției datelor.